Locsolókocsikkal hűtik a főváros útjait

2012. 06. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Csaknem 20 locsolóautóval hűtik éjjel-nappal a főváros fő- és tömegközlekedési útvonalait és lakótelepeit, miután az országos tiszti főorvos hétfő délben másodfokú hőségriasztást rendelt el.

Szűcs Panni tájékoztatása szerint már vasárnap is a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. 15 locsolóautója hűtötte folyamatosan a lakótelepeket és a sűrűn lakott városrészeket, míg az éjszakai műszakban 13 jármű dolgozott.

A BKV Zrt. megrendelésére a villamossínek hűtése és az úgynevezett kivetődés megelőzésének érdekében 12 és 17 óra között 7 munkagépet csoportosítottak át. Ezek az aszfaltra permetezett vízzel enyhítik a forróságot - az útburkolat 50-60 fokra is felhevülhet -, így csökkentik a budapestiek hőérzetét, illetve lekötik a port és a polleneket.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. megnyitja a kezelésében lévő ivókutakat. A társaság által kezelt zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű - áll a közleményben. Szükség esetén a FŐKERT munkatársai kinyitják a csapokat, így biztosítva felfrissülést a parklátogatóknak és a gyerekeknek. A társaság folyamatosan öntözi a kiemelt zöldterületeket, emellett a játszóterek hűtéséről is gondoskodik. Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a fővárosi szökőkutakban továbbra is tilos fürdeni.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. mind a 13 fürdője várja a hűsölni vágyókat. A fővárosi strandok nagy hőség esetén este 8 óráig tartanak nyitva. A szombaton csaknem 15 ezren, vasárnap pedig több mint 27 ezren látogattak ki a társaság strandjaira és fürdőibe.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top