Már megint egy kamerás óra

2010. 04. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Karórákba sok mindent be lehet építeni, mint azt tudjuk: számológép, GPS, vagy akár egy komplett telefon. Ezúttal csak egy kamera lett beszerelve.

Méghozzá ha jól számolom, akkor egy öt megapixeles érzékelő. Vagy ha az mégsem akkora, akkor szoftveresen tud ekkora felbontást (3264 x 2448). Telefonoknál is egyre kisebbek az optikák, de ez már nekem is sok.

Kíváncsi lennék egy vele készült képre. Vagy egy videóra, ugyanis filmezhetünk is vele 1280 x 960-es méretben 30 képkockás sebességgel. A képek JPEG, a videók AVI, a hangok, ugyanis képes hangot is rögzíteni, WAV formátumban tárolódnak. Mindezt addig csinálhatjuk, míg a 4Gb-os memóriája be nem telik. Ekkor jön a mellékelt usb kábel, és egy pc. Így az óra máris feltárja titokban rögzített tartalmát.

De ha már a géphez van csatlakoztatva, akkor nyugodtan használhatjuk webkamerának is. Az energiát a beépített Li-ion akku biztosítja. Ha elkezdene merülni akció közben, akkor sincs baj, ugyanis van egy amolyan vésztöltő hozzá. Az álcául szolgáló szerkezet természetesen rendeltetésszerűen mutatja az időt, sőt még stopperként is funkcionál.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top