Mocorog a billentyűzet - VIDEÓ

2011. 03. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Aki napja jelentős részét gép előtt tölti, bizonyára egyetért azzal, hogy egy jó billentyűzet elengedhetetlen mind a hatékony munkához, mind az egészségügyi problémák elkerüléséhez. Főleg nekik készült a Smartfish Engage önálló életet élő klaviatúrája.

A Smartfish Technologies neve bizonyára ismerősen cseng, a cég igyekszik ergonómiai szempontból kifogástalan eszközöket készíteni, amelyekkel nemcsak gyorsan és kényelmesen lehet dolgozni, de monoton munkavégzésből eredő egészségügyi gikszerek is megelőzhetőek. A TruMotion névre hallgató egerüket már bemutattuk korábban, most pedig nézzük a billentyűzetüket.

A hosszú távú munkavégzés a folyamatosan ismétlődő kis túlerőltetés, a repetitív stressz miatt alaposan kikészíti az ember csuklóját. Az Engage kialakításakor arra ügyeltek, hogy a lehető legkényelmesebben használható klaviatúrát alkossák meg, amivel elkerülhetőek az izom- vagy ízületi problémák. A klaviatúrába ezért motorokat szereltek, amelyek szabályos időközönként módosítanak kicsit az Engage paneleinek helyzetén.

Az ErgoMotion nevű rendszer motorjai a billentyűzet két oldalát közelíteni vagy távolítani tudják, legfeljebb 3,6 centimétert mozdítva rajtuk. A dőlésszög is változik, ez legfeljebb 6 fokot módosulhat. A változtatásokat az Engage automatikusan végzi el 2500 leütésenként. A módosítások mértéke és gyakorisága is beállítható. Az alábbi videón a készítők promódumája mellett működés közben is megfigyelhető a kicsike.

##239456##

Nekem kicsit furcsa a gondolat, hogy gépelés közben, váratlanul életre kel a kezem alatt a klaviatúra, de elképzelhető, hogy meg lehet szokni. Ha a motorok nem túl zajosak, akár még hasznos kis kütyünek is bizonyulhat a jelenleg 150 dollárért elérhető Engage. Ti kipróbálnátok?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top