Motorolartu: jön az R2D2 telefon!

2010. 08. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A napokban rajtolt el a Motorola új androidos telefonja, a Droid 2: pár héten belül speciális kiadás is piacra kerül, méghozzá mindenki kedvenc csipogós kukásdoboza, R2D2 kinézetével!

A Droid 2 megjelenésétől sokat vár a Motorola, hiszen a manapság legdivatosabb, Android operációs rendszert futtató okostelefonok között akar jelentős részesedést kitúrni magának. Persze már az alapmodell is erősnek és slágergyanúsnak tűnik: az előző sorozathoz hasonlóan kicsúsztatható, teljes értékű QWERTY-billentyűzetet kapott, a processzora 1 gigaherztes, így az erősebb szoftveres követelményeknek is megfelel. Erre már csak azért is szükség van, mert a legújabb, 2.2-es Android fut majd a készüléken.3,7 hüvelykes, 854x480 képpontos felbontású kapacitív érintőképernyője támogatja a multitouch kezelést, a képernyő mögött pedig 8 gigabájtos háttértár, beépített GPS és 5 megapixeles, autofókuszos, villanós kamera is figyel.

Az amerikai Verizon ráadásul extra "oldalhajtásokkal" is kedveskedik az előrendelőknek: limitált példányszámú, különleges külsejű változatot is piacra dob szeptember 30-án, méghozzá a Star Wars klasszikus trilgiájában másodikként megjelent "A Birodalom visszavág" harminc éves jubileumának tiszteletére. Ha már a készülék neve Droid, az operációs rendszer Android, a kinézetet is egy droid inspirálta, a kék-fehér kis robot, R2D2, vagy ahogy sokan ismerik, Artu.Az egyetlen szomorúság a dologgal kapcsolatban, hogy sajnos egyelőre nem az európai GSM-hálózatokon működik a Motoartu, csupán az amerikai CDMA/EV-DO rendszerben. Mindenesetre talán az európai Star Wars fanok számára is kedveskednek majd egy itt használható változattal - ha az Erő velünk van, talán szerencsénk lehet...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top