Ne tölts fel!

2010. 05. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Mert elkapnak! Az NEC által fejlesztett új technológia két másodperc alatt 96%-os pontossággal állapítja meg egy videóról, hogy jogtiszta, vagy sem.

Mindannyian sokszor hallottuk, hogy ilyen vagy olyan filmkiadók leszedették a videókat a különböző videómegosztó oldalakról. A Google pl. komoly összegeket költ a jogvédett tartalmak kiszűrésére, amire eddig még mindig a „kézi” felderítés volt a legbiztosabb megoldás, ami korántsem költséghatékony.

Az NEC felderítő szoftvere megnyugtató és költséghatékony megoldás lehet a nagy filmkiadóknak és a videómegosztóknak egyaránt. A technológia lényege, hogy a jogvédett filmek képkockáiba gyártáskor egy az emberi szem számára láthatatlan vizuális ujjlenyomatot (jelsorozatot) illeszt.

Így hiába a kamerás kalózfelvétel, hiába a digitalizálás, átkódolás, az ellenőrző szoftver kevesebb, mint két másodperc alatt kiszúrja, hogy bizony ez a YouTube videó „nem tiszta”. A 96%-os pontosság elég jó eredménynek mondható, ráadásul az új technológia alig növeli a film méretét, és nem kell hozzá semmilyen speciális szoftver, codec ha (jogtisztán) akarjuk lejátszani azt.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top