Telefonfülke reinkarnáció.

2010. 05. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A sógorok jó ötlettel álltak elő, hogy ezeket az idejét múlt kis bódékat feltámasszák és újra hasznossá tegyék. Elektromos töltőállomásokká alakítják a telefonfülkéket!

Mekkora zseniális ötlet! Áram ugye mindegyikben van, telefonáló (legalábbis fülkéből, apróval) meg egyre kevesebb. Így relatív kis beruházással, könnyen töltőállomássá alakítható egy ilyen fülke.

Ausztriában jelenleg csak 3782 db regisztrált, teljesen elektromos, vagy hibrid jármű van, és míg az üres fülkék nem túl esztétikusak, addig a zöld „benzinkutak” komoly segítséget jelenthetnek ezen gépjárművek tulajdonosainak. Ráadásul elemzők szerint ez a szám akár 400 ezerre is nőhet 2020-ig, így a 13 ezer fülke bizony kelleni fog, hogy ellássa üzemanyaggal a járműveket.

A tesztüzem idején ingyen töltés jár a bétatesztelőknek, a dolog iróniája azonban, hogy amint élesítik a rendszert, mobiltelefonunkkal fizethetünk majd a szolgáltatásért. Mi innen drukkolunk, hogy a projekt sikeres legyen, hiszen nálunk sem jönne rosszul egy ilyen fejlesztés, és így talán a villanyautók száma is gyorsabban emelkedne kis hazánkban.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top