Nem lesz ingyen zene a Nokia telókhoz....

2011. 01. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
...legalábbis a legtöbb helyen. 27 országban csukják be a zenebutikot, mert nem ment a dolog. Egyes országokban, ahol sikeres volt, ott azért folytatják.

A Nokia még 2008 végén jelentette be a Comes With Music szolgáltatását, amit zenetelók mellé lehet igénybe venni. 12 hónapig korlátlan mennyiségben lehet ezen keresztül zenéket letölteni a telóra. A Sony, a Universal, az EMI és a Warner is a kezdeményezés mellé állt, mert úgy tűnt, komoly riválisa lehet az Apple zeneboltjának.

Az európai országok közül Nagy-Britanniában tesztelte a modellt a Nokia, de a mobilszolgáltatók nem támogatták, így nem sikerült sok vásárlót szerezniük.Az egyik nagy akadály a DRM, aminek "köszönhetően" csak az adott telefonra lehet letölteni a zenét, és nem lehet arról továbbítani.Természetesen azok a vásárlók, akik megvették az előfizetést, egészen addig tölthetnek le ingyen zenét, amíg le nem jár a szerződésük - azokban az országokban is, ahol beszüntetik a modellt. A Reuters infói szerint Kínában, Indiában, Indonéziában, Brazíliában, Törökországban és Dél-Afrikában marad, 12 vagy 6 hónapos konstrukcióban.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top