Netezz lapostévén

2010. 04. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Vagy akár sima CRT-n. Igencsak hasznos kis programot találtam Nektek, ha esetleg a PC-t mozizásra is használjátok. Ismerkedjetek meg Kylo-val, a HTPC-kre tervezett „messziböngészővel”.

Jómagam is összehordtam egy kisebb és csinosabb Asus Barebone házba egy HTPC-t (Home Theatre PC), hogy filmeket, netes videókat nézhessek, ás akár fel is vegyek a TV-ből ha épp ahhoz van kedvem. Sima weboldalakat is tök jó lenne böngészni, de ez még akkor sem az igazi, ha rázoomolok a Firefoxra, vagy az Explorerre.

Épp ezért jelenleg is van egy TFT monitor a képcsöves tévém közelében, hogy ha ilyen ingerenciám támad, akkor ne bénázzak a nagy TV előtt. A Kylo felülete kifejezetten arra lett tervezve (a Mozilla által), hogy a kanapén ülve, távolról is nyugodtan netezhessünk, gépeljünk a nagyméretű virtuális billentyűzeten vagyis kényelmesen élvezzük HTPC-nk előnyeit.

Valahogy úgy, mint amikor a PDA-n elindítod a navigációt és mindent könnyen tudsz ujjal, pálcika nélkül nyomkodni. A Kylo-hoz a fejlesztő cég, a Hillcrest Labs a saját igen ötletes Loop fantázianevű vezérlőjét ajánlja, de a Kylo természetesen működik a Loop nélkül is, sima egérrel.

Szeretem az ilyet. Egy cég kitalál egy használható és egyedi terméket (Loop), majd példaértékű és ingyenes támogatást kínál hozzá (Kylo), de senkit sem erőszakol meg, hogy a termékét megvegye. Engem megvettek, hiszen a loop még csak nem is olyan drága 99 dollárból megvan, és így a levegőből irányíthatom a tévém.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top