Egy újabb tablet a klónozótól

2010. 04. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Bizony a gyártó rászolgált a „klónozó” gúnynévre, ugyanis nem csak cikkünk tárgya hasonlít nagyon az Apple tábla masinájára, hanem a már forgalomban lévő telefonjai is megdöbbentően iPhone klónok.

Nos, szerintem nincs azzal semmi baj, ha valaki egy kicsit másol a másikról, főleg, ha oly annyira jól sikerül a dolog, hogy érdemes azt bemutatni. Ilyen a Meizu mBook névre hallgató tabletje, mely legfeljebb csak méretben tér el az almás cég lapgépétől. Az mBook mindössze 8,4 col mérettel rendelkezik, képi felbontása 1024 x 768, kijelzője pedig kapacitív érintő. A masinát egy 1.5GHz teljesítményű processzor hajtja, melyről sajnos nem tudni pontosabb adatokat, talán csak annyit, hogy valószínűleg Snapdragon lesz.

Az igencsak szűkre szabott bemutatóból kiderül, hogy a kicsike gond nélkül lejátssza a FullHD-s videókat, melyeket a HDMI csatlakozónak köszönhetően kivezethetünk akár tévére is. A készülékben lesz GPS is, illetve nem maradhat ki a vezeték nélküli kapcsolatok császára, a Wi-Fi sem. Ami viszont megdöbbentő információ a kis lapgépről, hogy akkuja zokszó nélkül képes a 12 órás üzemidőre, legalábbis a gyártó állítása szerint. Ám ha ez igaz, elég komoly paraméternek számít a hordozható eszközök piacán. Sajnos ennél több infót nem közölt a gyártó. Oly annyira nem, hogy az árat nem is merjük még csak megbecsülni sem, ám a megjelenést annál inkább, ugyanis elvileg a 2011-es év közepéig biztos nem lesz belőle kézzel fogható termék.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top