Olvastad már? A tech.hu tematikus cikkei egy helyen

2016. 01. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A tech.hu oldalt a Facebook / Twitter / Google+ háromságon is követőek számára már ismertek lehetnek az alábbi írások, a weboldalról közvetlenül azonban nem mindig a legegyszerűbb elérni azokat. Egy oldalra gyűjtöttük a tematikus cikkeink lelőhelyét.

Zenefelismerés interneten és mobilalkalmazásokon

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy hallott egy dalt a rádióban, a buszon, vagy csak nagyon kíváncsi lett egy filmben egy-egy zeneszám előadójára és címére. Régebben csak reménykedhettünk, hogy valahol később még hallani fogjuk, manapság azonban a hangfelismerésre is alkalmas eszközök világában már nem földöntúli igény az, ha az okostelenfonunkat arra akarjuk rávenni, ugyan mondja már meg, mi az, amit hallunk / hallottunk, és hogyan tudjuk magunkévá tenni. ELOLVASOM!

VPN szolgáltatók 2015-ben - kik a komolyabb versenyzők?

Nemigen van olyan internetező, aki manapság ne tudna arról, hogy ha szükséges, akár minden billentyűzet-leütésük visszakereshető. Annak érdekében, hogy az IP címük rejtve legyen az internet árgus szemei elől, több millió ember fizet elő valamilyen VPN, azaz virtuális magánhálózat szolgáltatásra. ELOLVASOM!

Médialejátszók 2015-ben - a legjobb alkalmazások különböző platformokra 

Az internet jó ideje a tartalomfogyasztás fő helyévé vált, főleg a szórakoztató-ipari termékek esetén: a korábbi, hagyományos áruházak, ahol az emberek hozzájutottak a mindennapi betevő filmjeikhez, zenéikhez és egyéb művészeti termékekhez, már jócskán megszűnőfélben vannak; csak a legelvetemültebb zenerajongók (és a DJ-k) vásárolják meg például fizikai hanghordozón kedvenc zenéiket. Platformból sincs hiány, amelyen ezek a tartalmak elfogyaszthatóak - megnézzük, milyen lehetőségeink vannak a két legelterjedtebb részlegen, azaz Windows operációs rendszereken az asztali gépekre és laptopokra, valamint az Androidos eszközökre. ELOLVASOM!

2015 Top 10 mobiltelefonja 

Az idei évben nem lehetett panaszunk a felhozatalra, hiszen minden gyártó még durvább, még profibb specifikációkkal jelentette meg újabb és újabb készülékeit. Sőt, az utóbbi időkben örvendetes fejlemény, hogy a viszonylag ismeretlen gyártók is belehúztak, és bizony sokszor jóval kedvezőbb áron dobnak ki olyan produktumokat, ami komolyan elgondolkodtatta az embereket, mennyit ér egy-egy brand jelzés a telefon elején / hátulján. A magok duplázódtak, a memória is egyel feljebb ugrott - nem ritka az újabb készülékekben már a 4 GB RAM, ami már felveheti a versenyt a PC-k egy részével is. Megapixelből nem lett több, viszont egyre komolyabb optika került a telefonok elejére, mert hiszen hiába csúcsmodell, ha nem lő tökéletes szelfit. Íme egy, a teljesség igénye nélkül készült szubjektív lista - hiszen milyen egyéb is lehetne - azokról a készülékekről, amelyeket a tech.hu szerkesztőségének figyelmét a 2015-ös évben megragadta - ABC sorrendben. ELOLVASOM!

10 ingyenes HTML5 videó konvertáló eszköz

Vége azoknak a szép időknek, amikor az internetes animációt el tudtuk intézni egy GIF vagy egy Adobe Flash objektum beszúrásával - a HTML 5 megjelenése a multimédiás eszközeivel a web-dizájnereket arra késztette, hogy az erőforrás-zabáló flash- és gif-animációk helyett a natív HTML5-ös videó lejátszó képességeit használják inkább ki. A HTML5 azonban csupán néhány videós formátumot támogat, mégpedig az OGG-ot, WebM-et és az MP4-et. ELOLVASOM!


Szerző

tech.hu



Scroll to Top