Óra koncepció az ADR Studio műhelyéből

2010. 05. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az olasz székhelyű ADR Studio megkapó kis órakoncepciót készített, s jelentett be a minap, ami ha tömeggyártásba is kerül, sok almás géptulajnak szerez majd örömöt.

Az iWatch ugyanis nem csak egy időmérő és jelző eszköz lesz, hiszen biztos vagyok benne, hogy a mindenféle beépített extra funkcióval elkápráztatja majd használóját. Először is az idő jelzését emelném ki, ami szinte ugyanúgy néz ki, mintha egy Androidos telefonkészülék „Beautiful Widget”-jét látnánk. A színes LCD kijelzőjén időt, dátumot és még a várható időjárást is megjeleníti, ha úri kedvünk úgy tartja.

Az óra rendelkezik belső memóriával is, méghozzá mindjárt 16 gigával, hogy zenéinket, fotóinkat, vagy akár kedvenc videóinkat tárolhassuk rajta. Természetesen a képi tartalmakat nem az órán kell néznünk, hiszen a Bluetooth, vagy Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően iPhone-hoz, illetve iPad-hoz is csatlakoztathatjuk. S, ha már erre lehetőséget ad majd a kicsike, hívásainkat is fogadhatjuk általa anélkül, hogy a telefonunkat elő kellene venni a zsebünkből.

Ami viszont tényleg hatalmas dolog, hogy tervben van a kis óra pico projektorral való ellátása is, hátha valaki direktben „videózna” a kis időmérővel. Nos, az ötlet szuper, az óra se csúnya, sőt okos is, így aztán remélhetőleg kézzel fogható termék is lesz belőle és nem áll meg a koncepciók állapotában!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top