Apad, aka iRobot

2010. 05. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nem telhet el hét, hogy ne bukkanjunk újabb és újabb iPad klónra. Most is ez történt, ugyanis egy kínai modell jelent meg a nagyközönség számára iRobot néven, amit Apad-nak is becéz a gyártó.

Nos, ez a kis 7 colos iPad klón Android op. rendszerrel próbál operálni, ami ugye napjaink egyik legfelkapottabb rendszere. A kijelzőn 800x480-as felbontásban (16:9-es képarány) élvezhetjük a gép által elénk tárt multimédiás szolgáltatásokat, amiből – ismerve az Androidot – nem lesz hiány.

Belső memóriája mindössze 128MB, ám a tároló kapacitása választható 2 gigától egészen 32-ig, ami természetesen beépített memóriát jelent. A továbbiakban a wi-fi, a bluetooth és a beépített webkamera érdemel említést, illetve a teljes értékű navigáció. Sajnos az op. rendszer verziószáma csak 1.5, ahogy a gépházban dohogó processzor sem a legerősebb példányt sejteti a maga 600MHz teljesítménnyel, de hát 230 dollárért ne várjunk csodákat. A kis 7 colos már kapható a chinagrabber oldalán és megelőlegezve olvasható a kicsikéről egy operációs rendszer frissíts is, méghozzá a 2.1-es verzióra.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top