Pehelykönnyű notebook a Toshibától

2010. 05. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A címben említett gyártó új nótása lehet a világ legkisebb súlyú hordozható gépe, már ami a nem hivatalos információkat illeti, ugyanis a gyártó még nem tette közzé az új üdvöskéjének paramétereit. Naná, hogy kiszivárgott infókról van szó.

Ezek alapján azonban jó kis laptopnak nézünk elébe, mely remélhetőleg az idén a boltok polcaira kerülhet. A kicsike mindössze 13 colos kijelzővel rendelkezik, méghozzá 16:9-es képaránnyal. Processzorként Core i3, i5 és i7-esek lesznek beépítve, kinek mekkora erőforrásra van szüksége, választhat majd. A masina hűtését a Blaze Mountain hűtéssel oldják meg, ami a mai napon még prototípus képében létezik, remélhetőleg már nem sokáig.

A beépített memória 4GB, míg adatainkat az 512GB SSD-n, vagy 500GB merevlemezen tárolhatjuk. A notebook súlya egyébként az SSD-s megoldással tartható 1 kg alatt, így ha nem szükséges a nagy kapacitás, ám a súly annál fontosabb, ajánlatos ezt választani. Az akku is eltér az eddig használtaktól, ugyanis az úgynevezett SCiB (super charge ion battery) akkumulátort kapta a kis gépecske, mely súlyban, kapacitásban és töltési időben is verhetetlen a gyártó állítása szerint. Nos, majd meglátjuk ez év végén, amikor megjelenik.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top