Ott voltunk: Viva Comet 2012

2012. 06. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Kint jártunk az idei Viva Comet díjátadó gálán, ahol megnéztünk, illetve megkérdeztünk mindent, amire egy igazi tech rajongó kíváncsi.

 

Az idén 12. alkalommal megrendezett VIVA Comet gálára a szervezők még látványosabb show-val készültek, mint eddig valaha. Magyar és nemzetközi sztárfellépők, 800 fős stáb és 5000 vendég vett részt az idén arculatváltáson átesett csatorna könnyűzenei ünnepén.

A több mint négyszáz magyar sztárvendég egy tizenöt méter hosszú vörös szőnyegen vonult be a Sportarénába, ahol az ezer négyzetméteres színpadon többek között az Anti Fitness Club, Tóth Gabi és a Compact Disco is fellépett. Az este sztárvendége pedig az angol Pixie Lott volt.

A Cometre készült egyedi produkciók különleges látvánnyal, extrém showműsorral készültek az idei díjátadóra is. A tökéletes hangzást a 250 ezer wattos hangosítás biztosította, arról pedig, hogy a közönség tagjai mindent tökéletesen lássanak, az egy kilométernyi fényhídra felfüggesztett közel ötszáz lámpa gondoskodott. Azokat a rajongókat pedig, akik nem tudtak eljutni a gálára, a 11 kamerával forgatott élő közvetítés keretében követhették a díjátadót.

A kellemes hangulatú show-t a dícséret mellett azonban több, építő jellegű kritikával is lehet illetni, melyekről nem csak a szervezők tehetnek. Pixie Lot láthatóan nem érezte annyira jól magát. Mikor megékezett a díjátadóra és elénekelt két zeneszámot, kapott egy díjat. A probléma az volt, hogy a két műsorvezető magyarul beszélt hozzá, ő pedig csak sodródott az eseményekkel, mivel nem kapott szinkrontolmácsot.

Habár a technikai háttér jónak mondható a sztárok nem igazán tudtak mit kezdeni vele. Voltak, akik látszólag nem ismerték a mikrofont, így nem nagyon akarták a szájuk elé tartani, ezzel elég rendesen megnehezítették a technikusok dolgát. Emellett voltak, akik meglepődtek attól, hogy a lemezre milyen jól fel tudtak énekelni egy-két zeneszámot, így még a szöveget sem nagyon tudták követni. A problémát természetesen nem csak mi, hanem maga Puzsér Róbert is látta, aki az egyik díj átadása előtt jelentette ki nemtetszését az énekesekkel szemben.

Összességében magyarországi szinten egy nagyszabású gálán vehettünk részt. A bakik ellenére az este egészen jó hangulatban telt el, több ezer résztvevő társaságában. Várhatóan jövőre is kint leszünk és kíváncsiak leszünk arra, hogy miben tudják felülmúlni az idei technikai hátteret.

 



Szerző

tech.hu



Scroll to Top