Perre számíthat az FBI a Megaupload miatt

2012. 01. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A szövetségiek elbántak az egyik legnépszerűbb fájlmegosztó oldallal, és a frászt hozták jónéhány további szájtra is. Most némi kellemetlenség rondít bele a dicsőséges napokba, ugyanis néhány felháborodott felhasználó könnyen beperelheti őket.

Mint ismeretes, a különféle vádak alapján bezárta kapuit a Megaupload, az üzemeltetők pedig a bíróság előtt próbálják majd elkerülni, hogy hosszabb távra leültessék őket. A főnök Kim Dotcom esetében szökéstől tartva még az óvadékot is elutasították, míg egyes társai legalább szabadlábon védekezhetnek.Az FBI példa nélkülien nagyszabású akcióról beszél és érthetően roppant büszke is Dotcomék fülön csípésére, de a hurráhangulatot némiképp beárnyékolja, hogy bizony őket is bíróság elé citálhatják az ügy kapcsán.

Fotó: Ricard Cuplés

A Megaupload szolgáltatását ugyanis nem kizárólag töltögetők használták, az online tárhelyet sokan teljesen legális módon, legális célokra vették igénybe. A lekapcsolás igen érzékenyen érintette ezeket az embereket, így már meg is kezdődött a szervezkedés, hogy perre vigyék a dolgot.A barcelonai székhelyű Pirates de Catalunya a Pirate Parties International és más kalózpártok segítségével meg fogja vizsgálni a jogi lehetőségeket, hogy igazságot szolgáltasson. A károsultak toborzása is megkezdődött, akit veszteség ért az oldal bezárása miatt, ezen a linken tud csatlakozni a hadművelethez.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top