Push To Talk Android a Motorolától

2010. 03. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Lassan a csapból is Android fog folyni, épp úgy, ahogy anno azt az Apple telefonjának esetében is láthattuk már, hiszen szinte hetente jelenik meg egy újabb készülék, de legalábbis bejelentenek egyet, hagy örüljenek a Google fanatikusok.

Így van ez jelen esetben is, amikor is arról számolhatunk be nektek, hogy egy újabb androidos Motorola készülék válik elérhetővé hamarosan az amerikai Sprint szolgáltató által. Ismerve a gyártó eddigi munkásságát nem fog csalódást okozni az új jövevény, hacsak nem az op. rendszer verziószáma, ami sajnos még 1.5-öt mutat.

A készülék 3,1 colos érintőkijelzővel rendelkezik, melynek 320 x 480-as HVGA felbontása nem fogja felsérteni a szemünket, de olykor biztosan csal majd könnyeket bele (no fene, ez már a második negatívum). Sajnos ez az igazság, hiszen szerintem ma már alap a 640 x 480-as felbontás. Az egyetlen ok, amiért véleményem szerint nem törődtek a mai kijelző trenddel az lehet, hogy az i1 nem kimondottan városi, multimédiás célra született, hanem sokkal inkább terepen való használatra, azon belül is főleg a nehéz körülmények között dolgozóknak szánták.

A készülék ugyanis igen jól bírja a rázkódást, állja a vizet (egy bizonyos fokig) és a por sem tesz túl sok kárt benne. Az összes Android nyújtotta szolgáltatás megtalálható benne (Gmail, a Google Maps, Google Talk és a Facebook), ám ezek mellett a világon elsőként (Android esetében legalábbis) Push To Talk funkciót is kapott, melynek segítségével úgy használhatjuk a telefont, mintha az egy CB rádió lenne. Ahogy fentebb is említettem, a készülék főleg „ipari” célokat szolgál, ahol elengedhetetlen az ilyen közvetlen kapcsolat használata.

Érdemes még megemlíteni a kicsikéről, hogy egyáltalán nem támogatja a GSM hálózatot (talán majd az európai változat), ehelyett az amerikai iDEN szabványt használja. Nem kell csodálkozni tehát, hogy a 3G, mint adatátviteli szabvány is teljesen ismeretlen számára, de hát ez van, nem multimédiás, vagy üzleti célokat szolgál a készülék. A világon elsőként a Sprint kezdi meg a forgalmazást még ebben az évben, ám arról, hogy mennyiért juthat majd hozzá a nagyérdemű, nem szól a fáma.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top