Ragadós, virtuális cetli a tűzrókásoknak!

2010. 04. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Sokszor elfelejt az ember ezt azt a nagy rohanásban, és jól jön egy emlékeztető a képernyőn. Persze csak és kizárólag virtuálisan. Bár van igazi, felragasztható papírcetli, ha valakinek az jobban bejön.

Találtam egy kiegészítőt a Firefox-hoz, aminek nem sok hasznát látom így elsőre, de amikor kell akkor biztos, hogy ott van! És ez a lényeg. Eme kiegészítő beépül a böngészőnkbe, és mint egy igazi cetli ott lesz - azon a lapon, azon a helyen - ahol hagytuk. Vegyük példának a tech.hu–t, mivel én mindig elfelejtem felvenni a naptárba amiről írnék, így mostantól az Internote figyelmeztet erre.

A beépülő modult a böngészőnk jobb alsó sarkában lévő sárga négyszögben tudjuk elindítani: Egy sima bal klikkel új (akár kicsit átlátszó) cetlit nyithatunk, és nagyon megtetszett benne, hogy két klikkel a színt is lehet állítani. Jobb klikk az ikonon: az Internote Manager -ben tudjuk megnézni, milyen honlapon, milyen feljegyzéseket hagytunk, melyeket itt szerkeszteni is egyszerűen lehet.

Ezen felül az Internote Preferences-ben tudjuk beállítani az alapértelmezett színeket, illetve a cetlik átlátszóságát tudjuk kivenni ha ez a kívánságunk. De akkor is jó ha van, hogy ha a kezdőlapunkhoz adunk egy cetlit, amibe csak annyit írunk: „Hozz kenyeret!” Ez már gondolom sokunkkal előfordult, csak eddig toll és papír kellett hozzá. És mivel reggel úgyis ez az első: gép bekapcs, majd internet, és lám egy idegesítő cetli takarja a szöveget. Aztán már lehet is menni a boltba.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top