Reklám a nyomtatódba

2010. 06. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Alig két hete számoltunk be arról, hogy a HP olyan nyomtatókat (ePrint széria) dob piacra, amiknek saját e-mail címe van, így bárhonnan a világból ki tudjuk nyomtatni a dolgainkat. De mi van a spam-ekkel, vagy épp a HP által eladott hirdetésekkel? Azt is kinyomtatjuk!

És természetesen a tintapatront (ami általában minimum a fele a nyomtató árának) mi álljuk majd. A HP összefogott a Yahoo-val és célzott reklámokat illesztenek a nyomtatásba a Yahoo hirdetési rendszeréből.

És mivel a nyomtatóknak nem csak e-mail, de IP címe is van, ezért elég könnyű kideríteni, hogy fizikailag hol van a printer (ez már egy szűrési feltétel a hirdetőknek, a helyi reklámokhoz), de természetesen a nyomtatandó dokumentum tartalmát és a nyomtattató személy „habitusát” is figyelembe veszik a reklámok papírra vetésénél. Ha tehát legközelebb valaki a hajdivatról nyomtat ki egy cikket egy ilyen nyomtatón, akkor ne csodálkozzon, ha a közeli fodrász szalonok és kenceficék hirdetésével találkozik a lap alján.

És mindezt mivel indokolta a HP (azon túl, hogy nyilván csillió dollárt akar majd keresni rajta)??? Készítettek egy felmérést miszerint: „Az embereket nem zavarja a nyomtatott reklám a papíron, mert már megszokták, hogy mindenhol van reklám!” Juhééé! Akkor legyen minden nyomatomon, úgy hogy közben én állom a patron árát a reklámok megjelenítéséhez! Zsír!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top