Szükség lesz rá a nyári nagy melegben

2010. 04. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A nyári kánikulában bizony jól jöhet egy olyan eszköz, melynek feladata az íróasztalra készített ital hidegen tartása, vagy éppen lehűtése.

Eddig is voltak megoldások a vedelnivaló hűtésére, ám cikkünk tárgya lehetővé teszi, hogy az italod készenlétben legyen az asztalodon és a hőmérséklete se kússzon fel a fogyaszthatatlan kategóriáig. Nos, mindezt egy nylon és karbon szálból készült zsákocska teszi lehetővé, ami USB porton keresztül csatolható számítógépünkhöz, melyből a működéshez szükséges 5 voltocskát szippantja.

S, hogy mire elég ez az 5 volt? Nos, a gyártó állítása szerint a táskába helyezett italt egészen -10 Celsiusra is képes lehűteni (tehát jéggyártani is tud), illetve a hőszigetelő kivitelezésnek köszönhetően akár órákon keresztül is hidegen tartani a belé pakolt levet. Ha ez igaz, azt kell hogy mondjam: fijjúúfitty! A kis hűtőtatyó egyébként úgy lett kialakítva, hogy a belső héj teljesen vízálló legyen, természetesen a hűtés közben lecsapódó pára ellen védi a két anyagréteg között elhelyezett „hűtőgépet”. S, hogy mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő modellt, rózsaszín, terep és fekete színben is kapható, méghozzá potom 9 dolláros áron. Nálam már meg is van a helye a kicsikének :o)



Szerző

tech.hu



Scroll to Top