Boltokban a Samsung új kamerája

2010. 04. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ez még nem is lenne olyan nagy hír, hiszen szinte minden héten polcra tesznek egy-egy újabb darabot valamelyik gyártótól. Ám a Samsung az első, aki a kényelem jegyében segítségül hívta az ergonómiát, méghozzá a csukló érzékeny felhasználók legnagyobb örömére.

A gyártó ugyanis úgy alakította a kis tenyérkamera objektívjét, hogy az azt használó embernek ne kelljen csuklóból semmilyen erőfeszítést tennie használat közben. Ezt pedig úgy érte el, hogy 25 fokban megdöntötte a kameralencsét felfelé, így nem kell többé csuklóból korrigálni az objektív állását, ami hosszabb használat mellet igencsak az ember idegeire mehet, no meg az ízületekre.  

Az alap funkciók mellett egyébként rengeteg újdonság is került a masinába, melyek közül elsőként az Easy to edit funkciót említeném meg, melynek segítségével már a kamerán megvághatjuk a felvételeket, vagy akár szín és egyéb korrigáló műveleteket is végrehajthatunk, még a PC-re való áttöltés előtt. A másik remek funkció, az Easy one touch sharing, mellyel, ahogy állítja is magáról, egy gombnyomással megoszthatjuk felvett művünket az erre alkalmas videó megosztó oldalakon, melyek közül a Youtube és a Flickr lett integrálva a rendszerbe. A részletes specifikációval nem untatnék senkit, ám ezt a két fő újítást mindenképpen úgy éreztem, hogy említésre méltó, ahogy a 25 fokban megdöntött objektívlencse is. A készüléket egyébként 200 dollárért vesztegetik az óceánon túl, kis hazánkban 50 és 55 ezer forint közötti árcédulával kerülhet a boltokba.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top