Táblagép vagy e-olvasó?

2011. 07. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Bár a tavalyi év a tabletek diadalmenetéről szólt, az idei meg pláne, friss statisztikák szerint az e-readerek is ijesztő ütemben hódítanak. Ti melyik kütyüre szavaztok?

A Pew Internet nemrég közzétett, amerikai felhasználói szokásokat vizsgáló kutatása szerint az elmúlt két negyedév alatt megduplázódott az e-reader tulajdonosok száma. Mint az elemző cég alábbi táblázata jelzi, az e-könyv olvasók növekedése szépen felgyorsult, és már a táblagépekre is rávert pár százalékot. Annak ellenére, hogy a kategória létrejötte óta az Apple kapott jó néhány konkurenst.

A következő táblázatból nagyon szépen látszik, hogy bár hatalmas hype övezi a tableteket és e-olvasókat (főleg előbbit), de még mindig nagyon fiatal szegmensről van szó, melynek lemaradása más kütyükhöz képest egyelőre jelentős. A trendek alapján persze az jósolható, hogy nem lesz ez így sokáig.

A piackutatás kitér arra is, hogy viszonyul a két ketyere egymáshoz. A kutatásban megkérdezett felnőttek 9 %-a rendelkezik csak e-olvasóval, 5 % pedig csak táblagéppel, csupán 3 % szerezte be mindkettőt.

Tovább vizsgálva az adatokat kijelenthető, hogy az e-olvasó tulajok nagyobb része köszöni, jól elvan készülékével, míg a tablettulajdonosok cirka fele beszerzett egy e-readert is. Holott elvileg a táblagép is alkalmas e-könyvek olvasására, több tekintetben praktikusabb is. (Valószínű, hogy a tablettulajdonosok döntő része igazi tech őrült kocka még mindig, akik szívesen szerzik be az újdonságokat.) A Pew Internet kutatása elérhető itt, illetve PDF-ben letölthető innen.

Ti melyik kütyüre voksoltok, melyik felel meg leginkább az igényeiteknek?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top