Találd ki mi van a képen!

2010. 06. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Talán a Te kedvenc koktélod ezerszeres nagyításban? Ez itt fent épp a vodka-tonik klasszikus kombinációja. Kis fizika, egy jó mikroszkóp és egy zseniális ötlet! A többit találjátok ki magatok! Jó móka és jó ok a szombat esti tivornyához :D !

A BevShots igazi egyedi alkotások gyűjtőhelye. Mindegyik kép valamilyen alkoholos ital ezerszeres nagyítása. A legtöbb műremek valamely sörfajta lenyomata, ám szép számmal akadnak képek a népszerű koktélokból.

alóksomur

És mielőtt még bevonulnál a sulid fizika szertárába, mert épp van ott egy megfelelő mikroszkóp, elmondanám, hogy koránt sem ennyire egyszerű a dolog. Sok ember munkája, hogy egy csepp pia két hónap! alatt kiszáradjon egy speciális légmentes tartályban, utána pedig már „csak” le kell fotózni az apró ottmaradt citromsav, cukor és egyéb mikrobigyókat.

anip adaloc

A tökéletes vizuális hatás kedvéért speckó krómszerű fotólemezre viszik fel a kész fotókat, így szinte már fájdalmasan világítanak a színek. 40 dollárról indulnak a kisebb képek, de egy rendes méretű képért 200 dollárt kell perkálni. Bár nem vagyok egy nagy koktélarc, de egy-két ilyen fotót simán el tudnék képzelni a nappailmban.

atiragram

Már értem miért láttam annak idején (de rég vót!!!) olyan szépnek a világot kettő-nyolc sör után! És a játék! Ha már a múltkor bejött nektek ez a kitalálósdi a furcsa alakú híddal, akkor most itt van négy klasszikus pia képe, alattuk a megfejtéssel, de visszafelé írva! Hányat találsz ki? Jó szórakozást!

natilopomsoc



Szerző

tech.hu



Scroll to Top