Medence sprint, az innovatív koncepció VIDEÓ

2010. 06. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Akinek már nem elég a légellenállás futás közben, az hamarosan kipróbálhatja a most még csak koncepció képében létező Pool Sprint fejlesztést, mely a futásból vízi sportot kreál.

A Poll Sprint egyébként nem más, mint egy szőnyegszerű holmi, amihez speciális talprecézettel ellátott cipő is dukál. Ez teszi lehetővé, hogy a víz alatt is remek tapadást produkáljon a lábbeli, mely teljesen vízálló anyagból készült.

Miután lefektettük a „futószőnyeget” a medence fenekére, nincs is más dolgunk, mint a speckó cipőbe bújva felállni a „rajtgépre” és a képzeletbeli startpisztoly eldörrenése után megkezdeni a sprintet. Mivel a vízben történő futás során jóval nagyobb ellenállás ér minket, mintha a parton futnánk, az erőkifejtésünk is jócskán megnő, így pool sprintelés közben sokkal jobban megmozgathatjuk izmainkat, ami erősítés szempontjából sem utolsó dolog. S, mivel a vízben könnyebbek is vagyunk, lábsérülés utáni regenerációs edzésnek sem utolsó ez a kis koncepció. Remélhetőleg már nem kell éveket várni a Pool Sprint fizikai megjelenésére és hamarosan akár uszodában, vagy strandon is kipróbálhatjuk, milyen a mellig érő vízben történő fut.

##208336##



Szerző

tech.hu



Scroll to Top