Tekerj áramot magadnak!

2010. 05. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Örvendetes hírünk van a bringázás szerelmeseinek. Egy magyar hobbytermékből vásárolható cucc lett! És hogy mire jó? Tölti a ketyeréidet menet közben!

Jómagam meg sem tudom számolni hányszor húzott ki a csávából a jó öreg PDA-m, amikor a Budai hegyekben kicsit jobban elkavarodtunk. Hozzáteszem, hogy mivel tudtuk, hogy van GPS, nem nagyon foglalkoztunk azzal merre menjünk. Mentünk amerre a kedvünk vitt.

Ha meguntunk gyorsan beizzítottuk a PDA-t és már tudtuk is merre van a haza. A folyamatos navigáció még mindig álom volt, hiszen spórolni kellett az akkuval, és a GPS vevő, meg a folyamatosan futó szoftver nem tartozik az energiakímélő megoldásokhoz. A Bike2USB nem csinál mást, mint az első kerékben lévő agydinamó energiáját (amivel mondjuk a lámpákat lehet üzemeltetni egy túrabringán) átalakítja olyanná, amit a PDA-k, iPod-ok, MP3 lejátszók szeretnek.

Oké! Ehhez kell agydinamó (nekünk mondjuk pont nincs), de sok kétkerekűn már gyárilag van és a Bike2USB 5000 Ft-os ára senkit nem fog a földhöz vágni, viszont életet menthet egy hosszabb túrán!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top