Telefontöltés a taxiban

2011. 05. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Vodafone volt annyira jófej, hogy új marketingkampánya részeként ingyenes aksitöltési lehetőséget biztosít a taxikban az utasok telefonjai számára. Naná, hogy nem nálunk, hanem Londonban.

Bizony, újabb kedves gesztust kap az angol főváros taxizós fele, ezentúl nem merül majd le a teló akksija két buli között, míg egyik kocsmából eltaxiznak a másikba. A Voda összesen 500 klasszikus fekete taxit lát el mobiltöltővel, amit az utazók ingyen, külön költség nélkül használhatnak.

A bevezetőben rögtön túloztam is, mivel a cég nem puszta jófejségből teszi ezt, hanem természetesen marketing okokból: a kampány az egyre teljesebb hálózati lefedettség örömére indul. A Vodafone-nak 10 millió fontjába kerül az akció, cserébe a fekete taxikon kint lesz a jól ismert Vodás logó is.

Ez nem minden, a szolgáltató mobilos fizetési lehetőséget is biztosít taxizó ügyfeleinek. Az előfizetők sms-ben is rendezhetik a fuvardíjat, ehhez egy rövid szöveges üzenetet kell csak elküldeniük egy bizonyos számra, és az utazás díját hozzácsapják a havi számlához.

Az 500 taxi egy része a hírek szerint már a hétvégén elkezdi a szolgáltatást, a többiek folyamatosan állnak át a következő hónapok folyamán. Kis hazánkban meg gondolom, egyelőre ne is álmodjunk efféle akciókról.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top