Teljesen le lesz fedve Budapest 4G-vel

2012. 05. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Magyar Telekom anno elsőként mutatta be negyedik generációs teszthálózatát. A Magyar Telekom a nyár során Budapest agglomerációjába és több vidéki városba is elviszi a 4G/LTE alapú mobilinternet-szolgáltatást.

 

Mindennek az előszele 2011 májusában indult, mivel a T-mobile ekkor kezdte meg hazai hálózatmodernizációs projektjét. Ezzel a harmadik generációs hálózatokat javították fel olyan szintre, hogy 380 állomás több kilométeres körzetében 21Mbps letöltési sebességet érhetünk el. A hálózatmodernizációs program után kezdődhetett meg a 4G fejlesztése.

A tesztelés eredménye képen a mobilszolgáltató fel fogja dolgozni a tesztelők teszteredményeit, melyek segítségével hatékonyabban tudják fejleszteni a rendszerüket. Jelenleg 80 db 4G állomással üzemel a teszthálózat, mely körülbelül Budapest egyharmadát fedi le. Ezt viszont még csak a tesztelők vehetik igénybe a  III., IV., V., VI., XII. illetve a XIII. kerületekben.

Decemberig az állomások száma körülbelül 250-300 között alakult. Így nem csak Budapestet, hanem számos kis- és nagyvárost tudnak lefedni szupergyors internettel.

A főváros mellett az agglomerációban és vidéki nagyvárosokban is építi 4G/LTE hálózatát a Telekom. A szolgáltatás június végére elérhető lesz többek között Göd, Fót, Szentendre, Nagykovácsi, Tököl, Diósd, Csömör, Taksony, Piliscsaba, Üllő, Gyömrő, Sződliget, Mogyoród és Budaörs területének nagy részén, olvasható a cég közleményében. A vidéki városok közül pedig Szombathely, Debrecen, Kecskemét, Győr, Siófok, Keszthely és Hévíz nagy részén lesz hozzáférhető a 4G/LTE szolgáltatás június végére.

 



Szerző

tech.hu



Scroll to Top