Többmonitoros játék immár 3D-ben is!

2010. 07. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az ATI Eyefinity technológia megnyitotta az egész világ előtt a többmonitoros rendszerek egy újfajta élményét, és most hogy a játékipar kezdi felfedezni a 3D technológiát, azt gondolták, hogy hozzuk össze ezt a két dolgot, és nézzük, meg mi történik!

A Sapphire bebizonyította, hogy nem álom többé ez, és megnyitotta az egész világ előtt a multi monitoros háromdimenziós játékok élményének kapuját.

Mit is csináltak?

Vettek egy Sapphire videokártyát, és három Zalman Trimon 3D kijelzőt, amihez hozzácsapták kis módosításokkal egy harmadik fél 3D-s illesztő programját (iz3D), és szinte készen is voltak.

Mi lett az eredmény?

Egy 5760x 1080 pixel méretű megjelenítési felület, egy egészen élethű 3D élmény, ám sajnos még mindig viselnünk kell a 3D-hez azt a szemüveget…

Hogy forradalmasíthatja-e a játékipart?

Nem hiszem, mivel a 3D technológia még gyerekcipőben jár a filmvilágban is, most kezd el csak nagymértékben terjedni, ráadásul, ha rossz szögből nézzük a képet, akkor a monitor elveszti 3D-s tulajdonságát. Szerintem ez a fejlesztés megelőzte a korát, nem olyan sokkal, de még kicsit korai.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top