Új iPodok, új TV, új iTunes, új minden

2010. 09. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az új iPhone 4 kivételével nagyjából igaznak bizonyult minden pletyka, amit korábban beharangoztak az őszi Apple sajttájjal kapcsolatban. De lássuk, mit is jelent ez pontosan?

Tegnap ugye arról is hallottunk, hogy csak Apple cumóval lehet majd nézni az élő közvetítést. Nos, ez igaz is volt meg nem is. Néhány elmés emberke simán ráirányított egy webcamet az Apple gépéhez csatlakoztatott monitorra, és továbbstreamelte az adást. Szóval én is simán PC-n néztem Jobs urat, aki most kivételesen nem garbóban volt!

Na, de nem az öltözködés a lényeg, hanem az újdonságok:Tényleg jött icipici iPod Shuffle, és újra vannak rajta gombok. Az új Nano kisebb lett, és multitouch érintőképernyője lett - egyéb új funkciók mellett. Az iPod Touch is új külsőt kapott, természetesen az iPhone 4-re hajaz, és került bele elő- és hátlapi kamera is, sőt, HD minőségben lehet vele videózni.

Az új, HDMI-képes, wifis Apple TV jóval kisebb lesz, mint az előde, és optikai, Ethernet és USB csatlakozókkal rendelkezik. Lehet majd filmeket "bérelni" az eszközön keresztül: öt dolcsiért elvileg a legújabb filmeket is ki lehet majd "kölcsönözni", akár HD minőségben is - igaz, csak egyszeri megnézésre.

Az iTunes-ból jön a tízes verzió, ami az új logó mellett közösségi szolgáltatásokkal is kedveskedik, ezt a hálót Ping névre keresztelték. (Mintha ismerős lenne valahonnan, nem? Mindenesetre az Apple levédette a nevet.) Az új iTunes-ban barátokat jelölhetünk be, követhetünk másokat, mások is követhetnek minket, toplistákat állíthatunk össze, és ajánlhatjuk őket az ismerőseinknek...

Az élő demó közben még Lady Gaga is bejelentkezett egy videóüzenetben, pedig nem is ő volt a titokzatos sztárfellépő. Az bizony Chris Martin volt, a Coldplay frontembere, aki három dalt tolt el zongorakísérettel.

Nem ismerem a Coldplay munkásságát túlzottan, de az Apple esemény végén Mr Martin vagy hamisan énekelt és zongorázott néha, vagy nagyon fura számokat ír ez a zenekar.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top