Valódi QWERTY billentyűzet iPhone-ra

2010. 08. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy csomóan azért idegenkednek az iPhone-tól, mert nem szeretik az érintőkijelzőt, nem szeretnek rajta gépelni. Főleg azok utálják, akik vezetés közben szoktak SMS-ezni, ami egyébként nem jó ötlet, nem is javasljuk. Persze ettől még nagyon hasznos lehet ez a koncepció, amit egy indiai dizájner talált ki.

Az eszköz egy fém keretből áll, amit a Szifonra kell ráhúzni, illetve egy billentyűzetből. Elsőre azt gondolná az ember, hogy a tasztatúra rész az érintőképernyé fölé kerül, és annyit csinál, hogy a virtuális billentyűzetre továbbítja a "nyomást" a megfelelő helyen. (Ehhez valami olyan borítás kellene, amit érzékel az érintőképernyő, mert a stylus például nem működik ugyebár.)

De ha jobban megnézzük a képeket, látszik, hogy a billentyűzet egyáltalán nem takarja ki az érintőképernyőt. Az elképzelés szerint az eszköz automatikusan kikapcsolja a telefon virtuális billentyűzetét, és csak ezen lehet pötyögni.

Tehát a használatához valami szoftveres buhera is kell, erről viszont már nem regélt a dizájner, Altamash Jiwani, hogy hogyan is gondolja.

Ebben a formában a billentyűzet pont kitakarja a telefon kilépő gombját, de természetesen erre is gondolt a tervező: a billentyűzetet igyanis elcsúsztatható.

Összességében nem tűnik túl kiforrottnak az elképzelés, de ötletnek azért nem rossz.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top