A Google kitalálja, mi neked a fontos - VIDEÓ

2010. 08. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Google folyton azon igyekszik, hogy még könnyebben használhatóvá tegye a cuccait, köztük a Gmailt is. Most megint van egy új ötletük, amiről valószínűleg csak a gyakorlatban fog kiderülni, hogy tényleg hasznos-e, vagy inkább idegesítő.

A Priority Inbox szolgáltatásnak az a lényege, hogy a Gmail automatikusan fontossági sorrendbe rendezi a leveleket. Három kategória van: legfölül lesznek a fontosnak ítélt olvasatlan levelek. Alá kerülnek azok, amiket megcsillagoztunk, azzal, hogy majd később foglalkozunk vele, legalul pedig a "sima", nem túl fontos olvasatlan levelek. Csak ez után következnek a már elolvasott mailek.

##218776##

S hogy mi alapján találja ki a Google, hogy mi a fontos neked? Azok a levelek kerülnek ide, amik olyan személyektől érkeztek, akikkel gyakran levelezünk, vagy akiknek a leveleit az elsők között olvassuk el. Persze ha nem jól tippelt a Gmail, akkor javíthatjuk is, és meg is adhatjuk, mi nekünk a fontos és mi nem az. A jövő héten indul a szolgáltatás, de csak azoknál jelenik meg, akik használják a Google App-okat. Ez tényleg olyan szolgáltatás, amiről egyelőre így leírás alapján nem tudom eldönteni, vajon mennyire fog bejönni. Majd eldől, ha kipróbáltam. Az tuti, hogy kénytelen lennék miatta rendet rakni a mailboxomban, és végre elintézni vagy törölni azt a 307 csillagozott levelet.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top