Változzunk touchpaddé - VIDEÓ

2011. 08. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Tokiói Egyetem hallgatói olyan eszköz kifejlesztésén dolgoznak, amely karóra szerűen a csuklóra illeszthető és tökéletesen funkcionáló touchpaddé változtatja kézfejünket. A prototípus működik, erről videót is tudunk mutatni.

A többek között Kei Nakatsuma PhD hallgató munkáját dicsérő ketyere egy túlméretezett karórához hasonlít. Mindössze annyi a teendő, hogy felcsatoljuk a csuklónkra kell, és a kézfejünk máris touchpaddé, másik kezünk egyik ujja pedig stylussá avanzsált.

Az eszköz oldalán infravörös szenzorok érzékelik az ujjunk mozgását, ami alapján meghatározza az ujj hegyének (kvázi az egérkurzornak) a helyzetét.

A készüléket megtoldották egy piezoelektromos érzékelővel, ami a hanghullámok terjedése alapján megállapítja, hogy “klikkelünk” vagy “görgetünk” az ujjunkkal. A technológia tehát a szimpla kattintáson kívül más gesztusok modellezését is lehetővé teszi.

A két technológia egyesítésével egy olyan eszköz született, amely tökéletesen helyettesítheti az egeret és a touchpadet, mint azt az alábbi videón egy prezentáció bemutatásával tökéletesen illusztrálják.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top