Galaxy Tab: tilalom feloldva

2011. 08. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Még nem lélegezhetnek fel a Samsungnál, de egy kis lépést sikerült tenni a kár csökkentése érdekében. Az Apple által koppincsnak kikiáltott 10.1-es táblagép átmenetileg ismét kapható az öreg kontinensen és az almás cég bizonyítékát is kétségbe vonták.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Apple úgy döntött, bíróság előtt bizonyítja be, hogy a Samsung Galaxy Tab 10.1 nem több, mint egy tűrhető minőségű másolata az iPadnek. A pereskedésnek köszönhetően előbb Ausztráliában kellett visszatartani a Samsung táblagépét, majd Hollandia kivételével az egész EU-ban betiltották a forgalmazását, amíg döntés nem születik.

Jó hír a Samsung drukkereknek, hogy a düsseldorfi bíróság visszavonta a tiltást. Időközben ugyanis több szakértő kétségbe vonta, van-e egyáltalán joga a német bíráknak egész kontinensre kiterjedő ítéletet hozniuk. A per augusztus 25-én folytatódik, addig átmenetileg ismét lehet árulni a Galaxy Tab 10.1-et Európában - Németországban viszont továbbra is érvényben marad a tilalom.

Az Apple más okok miatt is aggódhat, kétségbe vonták ugyanis a bíróság előtt bemutatott bizonyítékaik hitelességét. A Webwereld.nl nevű holland oldal birtokába jutott néhány kép, amivel az Apple a törvényszék előtt a szolgai koppintás tényét akarta igazítani, és ezek a képek nem igazán stimmelnek. A PCWorld.com oldalára is feltett ábra alapján úgy fest, a bizonyítás során torzított arányú képpel próbálták igazolni, hogy túl nagy a hasonlóság a két kütyü között.

Hogy mi a helyzet a bizonyítékokkal és milyen fordulatokat tartogat még az ügy, azt hamarosan meglátjuk, jövő héten folytatódik a per, amikor is a Samsung előállhat majd a védekezésével. Az egyetlen dolog, ami jelenleg bizonyos: valamelyik cégnek nagyon sokba kerül majd.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top