Videómegosztás Facebookon, YouTube módra

2015. 03. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Facebook tovább folytatja menetelését a videókkal kapcsolatos céljai felé. A mostani húzásuk által lehetőségünk nyílik majd a közösségi oldalon található videók egyszerű megosztására más netes felületeken, tehát kijelenthetjük, hogy újabb hasznos funkcióval bővült a Facebook.

Igaz, aki ügyes és egy kicsit otthon van az informatikában, annak eddig is megoldható volt a dolog, de mostantól mindenkinek menni fog egyetlen kattintással. A Facebook a videólejátszójának alsó sávján lévő “Lehetőségek” menüjében elhelyezett egy “Videó beágyazása” gombot, melyre kattintva kapunk is egy embed kódot, amit könnyedén elhelyezhetünk más oldalakon - írja a Verge. A megosztott videók egy új lejátszóban jelennek meg, ami így néz ki:

// (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, "script", "facebook-jssdk")); // >

Lepd meg kedvesedet

Posted by Tech.hu on 2015. március 22.

A közösségi háló videómegosztási lehetőségei természetesen nem tudják felvenni a versenyt a YouTube-bal, de némi fejlesztéssel elég használhatóvá tehető. Az utóbbi időben Zuckerbergék oldala egyre komolyabban próbál a hirdetők és kiadók kedvére tenni, ezért tették most lehetővé a videók terjesztését a saját felületükön túl is, ezzel hatalmasat lépve előre videómegosztás terén.

Ezen kívül még egy dolgot bejelentettek, mégpedig azt, hogy a saját videólejátszójuk is hamarosan támogatni fogja a 360 fokos videókat. Ezek olyan felvételek, melyben lejátszás közben bármely irányba tetszőlegesen forgatható a kamera. Most biztosan mindenki nagyon kíváncsi, hogy hogyan néz ez ki számítógépen, az igazi élmény viszont a virtuális valóságban rejlik, mert virtuális sisakkal a fejünkön természetes fejmozgatással nézhetünk körbe a filmezett világban. Itt végül összefutnak a szálak, ugyanis a Facebook tavaly megvette az Oculust így saját eszközével együtt tudja fejleszteni ezt a fajta videómegjelenítést.

Természetesen ezzel a bejelentéssel a Google videómegosztóján a napokban bevezetett 360 fokos videóira válaszoltak, amellyel ha kihívni nem is feltétlenül tudják majd a videómegosztó óriást, de az általuk diktált trendet követni igen. Mindemellett az is meghúzódik a dolgok hátterében, hogy ha valós sikert kívánnak elérni az Oculus Rifttel, kénytelenek lesznek okot adni az embereknek a termék megvásárlására.

Nem tudni még pontosan, hogy mikortól lesz elérhető ez a funkció a Facebookon, viszont addig is nézzünk metált körbe-körbe forogva a YouTube-on:



Szerző

tech.hu



Scroll to Top