Vietnámban nincs WoW este 10 után

2011. 02. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Vietnám vezetősége úgy viselkedik, mint egy szigorú szülő: közölték, hogy este tízkor fellövik a pizsit, és reggel nyolcig nincs online játék. Egyáltalán, senkinek. Az intézkedés célja elvileg az, hogy a fiatalokat megóvják a számítógépes játékok káros mellékhatásaitól, de a kivitelezés során nem válogatnak, gyakorlatilag a felnőtteket is megfosztják a játéktól.

Wowozó barátnőm mosolyogva mesélte egyszer, hogy este 8 és 10 között nyomják le a legjobb raideket a klántársaival, 10-kor viszont hirtelen mindenki eltűnik, ugyanis a legtöbben kiskorúak, akiknek 10-kor már szigorúan fogmosás van.

Úgy tűnik, ezt a szabályt Vietnámban mindenkire kiterjesztették. Az internet-szolgáltatókat arra utasította az Informatikai és Kommunikációs Minisztérium, hogy tiltsák le az online játékokhoz való hozzáférést a megadott időszakban, március 3-ától kezdődően.A hírek szerint Vietnámban a lakosság 26 százaléka, azaz 23 millió ember rendszeres internet-felhasználó, tehát nem kevés júzert érint a dolog. El tudom képzelni, hány felnőtt dühöng most azon, hogy újra megmondják nekik, mikor szabad játszani.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top