Hackerek vs. egyház

2011. 02. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
"Ne packázz a hackerekkel, mert megjárod, még akkor is, ha éppen az egyház szóvivője vagy!" - ez a tanulsága ennek a szórakoztató, hétvégi matinébe illő kis történetnek.

Érdekes véget ért egy szópingpong a Westboro Baptista Egyház és az Anonymous hackerközösség között. Az egész azzal indult, hogy valaki egy hoaxban, az Anonymous nevében közölte, fel fogja törni az egyház honlapját. A hekkerek szóltak: ezt nem ők írták, csak egy hoax.De az egyháznál nem hagyták annyiban a dolgot, kiadtak egy nyílt levelet, amiben közölték: "próbáljátok csak meg"! (A Computerworld infói szerint az egyház elég radikális vonalat képviselnek, szigorúan bírálják például a melegeket, és az is előfordult már, hogy halott katonák temetésén tüntettek.)

Pár nappal ezelőtt egy reggeli rádióadásban telefonos interjúkban engedték össze a két felet, azaz a baptisták szóvivőjét és az Anonymous egyik tagját. A szóvivő azt ecsetelte, mennyire bénák a hackerek, mert négy nap alatt csak egyetlenegy szerverükre tudtak bejutni. Az adás közben viszont egyszercsak érdekes üzenet jelent meg az egyház honlapjának főoldalán, amelyben az Anonymous tagjai tudatták: elegük van abból, hogy rajuk keresztük próbálják magukra irányítani a média figyelmét. "Noha már korábban is meglett volna a tudásunk az oldal feltöréséhez, eddig nem tettük meg."Ezek után az egyház összes oldala elérhetetlen lett... Egyelőre én úgy látom, 1:0 a hackerek javára, de ki tudja, mi lesz később... Pár nappal korábban ugyanennek az egyháznak a vezetője közölte, hogy a hackerek haláluk után a pokolra jutnak.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top