Wii U: egy tablet a kontroller - VIDEÓ

2011. 06. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az E3-on végre bemutatkozott a Nintendo Wii következő generációja, a Wii U. A konzolhoz tartozó kontroller lényegében egy szép érintőképernyős tablet lett kamerával, érintőkijelzővel.

Hihetetlen, de a már amúgy is csúnyán elharapózott “tabletek mindenhol” érzést tovább tudta fokozni a Nintendo, ugyanis a minap bemutatott Wii U konzoljának a kontrollere kísértetiesen emlékeztet a körülrajongott táblagépekre.Magáról a konzolról viszonylag kevés szó esett, de annyit elárultak, hogy full HD támogatással érkezik majd, boldogul 1080p-s felvételekkel és lesz rajta HDMI kimenet is. Azt már korábban megszellőztették, hogy jövőre kerül piacra, most annyit pontosítottak rajta, hogy valamikor jövő év áprilisa és decembere között várható a megjelenés.

Nézzük a kontrollert, ami jóval több izgalmat tartogat. A ketyere ránézésre tényleg egy tablet, 6,2 hüvelykes - valószínűleg rezisztív - kijelzője van és helyet kapott rajta az összes gomb, amire a játékhoz szükség lehet. Van még benne a minőségi játékélményhez szükséges gyorsulásmérő és giroszkóp, emellett kamera és mikrofon is. Ha ráununk a nagyképernyős játékra, vagy épp kell a tévé valaki másnak, a kijelzőnek köszönhetően bármikor folytathatjuk a megkezdett játékmenetet a kontrolleren. Stylus segítségével még rajzolni is tudunk rá, illetve kisebb játékok révén önállóan is elszórakoztathat bennünket. Az alábbi videóban szépen összeszedték az előnyöket, érdemes végignézni, főleg a gameplay részt.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top