Zeneértő tollacska

2010. 03. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Meg mondom őszintén, hogy a mai napig nem értem, hogy a fenébe kerültem be az általános isiben az énekkarba, hiszen bár a hangom tényleg ott volt a szeren, de kottát nem voltam képes olvasni, ahogy a mai napig sem. Ha lett volna egy Piano Learning Pen a tolltartómban, még megérteném, de nem volt.

Nálam sokkal szerencsésebbek az elkövetkezendő évek nebulói, hiszen nekik már nem kell azon gondolkozni, hogy mit jelent, amikor a harmadik vonalon van a gombóc és felfelé áll a szára. Mindezt egy ügyes kis találmánynak köszönhetik, ami a szövegfelismerő és olvasó toll elvén működik, csak itt nem betűket, hanem hangjegyeket kell felismernie. A felismerést követően a kis olvasótoll le is játssza nekünk a beolvasott hangjegyhez tartozó hangot, vagy megmondja, hogy az dó-ré-mi-fá, vagy szó-lá-ti-dó :o)

A gyártók szerint a kis szerkezet fejleszti a hangfelismerési készséget (ezt nem értem hogyan, hiszen a készülék megmondja, hogy melyik hangot mutatjuk neki), illetve általa könnyebben tanulhatnak hangszeren játszani a gyerkőcök. Ez utóbbit el tudom képzelni, hiszen ha nem kell állandóan szolmizálni, meg kottát olvasni, több idő marad a hangszeren való gyakorlásra :o) A kis szerkentyű nem egészen 21 dollárért kapható, melyre természetesen rájön még az a fránya szállítási költség is.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top