+1: A Google már megint a Facebookkal vetélkedik

2011. 03. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Most éppen a Like gombnak üzentek hadat. Reményeik szerint valószínűleg a legtöbb oldalon megjelenik az ő +1 gombjuk, amivel az emberek a tetszésüket fejezhetik ki.

A Google hamarosan egy olyan új szolgáltatást vezet be, hogy a keresési találatok mellett megjelenik egy kis +1 gomb. Ha erre rákattintasz, akkor azzal jelzed, hogy szerinted ez egy jó kis találat.Ha be vagy jelentkezve, és ha használod a Google valamelyik szolgáltatását a barátaiddal való kapcsolattartásra, akkor a haverjaid látni fogják, hogy te kedvelted (bocs, pluszegyezted) az oldalt, ha éppen hasonló kulcsszóra kerestek.

##240047##

Idővel pedig nem csak a Google találatokban, hanem a konkrét weboldalakon is megjelenhetnek a +1 gombok, ahogyan a Like gomb is beépíthető már bármelyik oldalba. A különféle szájtok üzemeltetői valószínűleg kapni fognak a lehetőségen, ami plusz megjelenést generálhat nekik, és nem igényel sok plusz melót. A kérdés inkább az, hogy a júzerek elkezdik-e majd használni ezt is a rengeteg különféle megosztási lehetőség mellett.Ez majd idővel kiderül, én per pillanat már csak arra vagyok kíváncsi, hogy magyarul vajon mi lesz a neve, a "lájkolás" után szabadon? "Plászvánolni" vagy "pluszegyezni"?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top