Korea a világ ellen

2011. 03. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Zajlik az élet a StarCraft 2 háza táján. Az ukrán, kanadai, ausztrál és svéd játékosokkal kiálló világválogatott megkísérelte elkenni az e-sport übernemzet Korea száját, de végül elhasaltak. Az európai SC2 játékosok idegeit mindeközben pontnullázás is borzolta.

Dustin Browder, a Blizzard tervezője még tavaly azt az érdekes kijelentést tette, hogy napjaink komolynak számító játékai között egyedül az SC2-ben van meg a lehetőség, hogy igazi online sporttá avanzsáljon. A legnagyobb probléma szerinte az, hogy ehhez túlságosan meg kellene vágni a játékokat, amit nem minden esetben lehet elkövetni. Ők a StarCraft első részével nagyon szépen megágyaztak maguknak, hiszen megdöbbentő dél-koreai népszerűsége révén a világ legsikeresebb e-sportja lett belőle. A tavaly júliusban kiadott Wings Of Libertyből aztán elég volt a vért és az egyik karakter szivarozását kiollózni, hogy az ázsai ország engedélyező szerve rábólintson a megjelentetésre.

Az SC2 a napokban kiemelt figyelmet kapott, köszönhetően a Szöülban zajló GSL World Championshipnek. A tornán a világ legjobbjai mérték össze erejüket a hazai profikkal, remélve, hogy sikerül megtörni a műfajban uralkodó koreai hegemóniát. A kétnapos összecsapás során akadtak pillanatok, amikor sikerre álltak, de végül érvényesült a papírforma. A meccs legemlékezetesebb pillanata minden bizonnyal a tizennegyedik forduló volt. Az ukrán Dimaga heroikus küzdelmet vívott a dél-koreai MVP-vel, de a harcot végül egy harmadik szereplő, a Battlenet döntötte el: az izgalmak tetőpontján egyszerűen ledobta szegény MVP-t. Az újrajátszás során Dimaga hengerelt, a koreai srác meg gondolom ledarálta mérgében a telefonját. A világválogatott végül így se tudott élni a lehetőséggel, 8-7 arányban diadalmaskodott a Korean Allstars.

A versennyel egyidőben kezdődött el a Starcraft 2 ligáiban a második szezon, és az európai Grandmaster League. A Nagymesterek Ligája három régióra oszlik, mindegyik régióból a legjobbak kerülnek be a végső TOP 200-ba.A második szezonnal az összes játékos pontja és helyezése nullázódott, így mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy mihamarabb az őt megillető helyre kerüljön. A legfrissebb patch óta pedig a ligaelsőséget csinosított medállal honorálja rendszer. Szóval irány a battle.net, irány a Grandmaster’s League, nerf terran!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top