3D videóklip szemüveg nélkül!

2010. 03. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ötletes megoldást talált egy berlini filmes/fotós duó egy videoklipihez. 3D-s filmet forgattak, mindenféle nagy trükk nélkül, ráadásul szemüveg sem kell a térhatású mozihoz, ezért most itt jól meg is nézhetitek!

Az ötlet egyszrerre zseniális és egyszerű. A Blue Roses, Doubtful Comforts című klipjében két kamera egymás mellett kissé eltolva (állítólag 6 és fél centi az ideális) rögzítette az eseményeket, az utómunkában az alkotópáros (Vivien Weyrauch és Fabian Röttger) pedig egyszerűen váltogat a két kameraállás között (full screen ajánlott).

##194803##

Így bár a kép ugrál (ami hosszútávon kicsit talán fárasztó), de mivel kicsit belátunk a dolgok mögé jobbról-balról kialakul egyfajta térérzet a filmben. Másfél perc környékétől lesz kicsit látványosabb és érhetőbb a dolog. Hasonló elven működik ez a fotós oldal, ahová bárki tölthet fel képeket, amikből képes az oldal 3D-s fotókat generálni.A lényeg, hogy a két kép pér centire készüljön egymástól, azonos beállításokkal. A videóklip és a 3D-s fotós ügy (start3d.com ) is csillagos ötös.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top