60 Wattot eszik óránként a zöld PC

2010. 04. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Bizony jól olvastátok a címet, ugyanis ez a design (Hara) szempontjából sem utolsó (sőt, első) asztali masina megközelítőleg a harmadát fogyasztja annak az energiamennyiségnek, amennyit a mai gépek egy óra alatt felszippantanak a konnektorból. Ez természetesen a teljesítményt egy cseppet sem befolyásolja.

Mielőtt belecsapnék a részletesnek nem éppen nevezhető specifikációba, érdemesnek tartom megemlíteni, hogy a masinák minden darabja kézzel készül, mely eljárás közben kizárólag újrahasznosított alapanyagokat használnak a környezetvédelmet szem előtt tartva. Kivételt képez ez alól a ház külső burkolata, melyet kérhetünk úgy is, hogy Olaszországból származó ciprus, vagy kanadai rózsafa borítsa, ám lehetőség van juh bőrből is materializáltatni az „előlapot”. Hmmm…

A Design Hara gondozásában készülő kis öko PC Mini-ITX alaplapokra épülnek, lelküket a Core 2 Duo processzor adja, melyek munkáját nem kevesebb, mint 4GB DDR3-as memória segíti. Adataink tárolásáról sem felejtkezett meg a gyártó, tudniillik konkrétan egy 1TB-os merevlemezt pakolt a gépházba, biztos, ami biztos alapon. Ám akinek ez mégsem lenne elég, külső adathordozót is párosíthat az öt darab USB valamelyikén keresztül, melyek mellett megtalálhatók a HDMI, DVI, VGA, Ethernet, portok, illetve a hang ki és bemenetek.

Korongon tárolt médiák lejátszására Blu-ray multi / combo áll rendelkezésre, és talán mondanom sem kell, hogy az alaplapra integrált videókártya képes a FullHD 1080p megjelenítésre, így teljes terjedelmében élvezhetjük az általa nyújtott szolgáltatásokat. Végül, de nem utolsó sorban a beépített Wi-Fi-t említeném meg, melyet a Zotac épített az alaplapra, ami által egy Wlan routert is kapunk. S, hogy mindezt mennyiért? Nos, mivel a gyártó nem közöl árat a weblapján, így meg kell kérdezni egy levélkében, vagy telefonon, mely lehetőség a Contact Us link egyetlen kattintásával elérhető.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top