A Google Docs új ruhája

2011. 02. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Kapott egy-két fincsi újítást a Google Docs. Néhány okosságot a Gmailes fejlesztésekből emeltek át, csak azért, hogy könnyebben átlássuk és rendszerezhessük a doksijainkat.

Először is, megjelentek a felső sávban mindenféle szűrési lehetőségek. Rendezgethetjük a doksikat és képeket típus szerint, a "Láthatóság" (Visibility) opció pedig egyes tulajdonságok szerint szűr. A sorbarendezésnél is válogathatunk különféle szempontokból, és itt jön be a képbe a Gmailes fejlesztés, méghozzá a Priority Inbox. Az ugyebár a leveleinket szortírozza fontosság alapján, és ugyanez az algoritmus dönti el a doksijainkról, hogy fontosak-e a számunkra, mert akkor előre kerülnek.

A jobb felső sarokba került egy előnézeti kép is, ami szöveges dokumentumoknál nem akkora segítség, de képeknél vagy táblázatoknál biztosan jól jön. Lett egy Home, azaz főoldal is a bal felső sarokban, hogy könnyen visszataláljuk az elejére. Ez kicsit fölöslegesnek tűnik, hiszen a Google Docs logóra kattintás ugyanide visz, de biztosan ez is sokat segít rendet tenni a katyvaszban.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top