A Microsoft halászta el a Skype-ot

2011. 05. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A napokban napvilágot látott infók szerint a Google és az Apple is tárgyalóasztalhoz ült a Skype esetleges megvásárlása kapcsán, de úgy tűnik, lemaradnak az üzletről. Nevető harmadikként a Microsoft bukkant fel és visszautasíthatatlan ajánlattal csapott le a VOIP szolgáltatásra.

A Reuters által megszellőztetett pletykákról mi is beszámoltunk, ezek szerint mind az Apple, mind a Google szorgalmazta a Skype felvásárlását. Érthető volt az igyekezetük, hiszen a szolgáltatás rendkívül népszerű, a friss statisztikák szerint 600 millió fölötti felhasználói bázis van mögötte. Értékes márkáról van tehát szó, akkor is, ha a pénzügyi eredményei az utóbbi időben elmaradtak a várakozásoktól.

A luxemburgi székhelyű cég végül nem a két óriásé lett, hanem nevető harmadikként a Microsoft csöngetett be vásárlási szándékkal. Nem bízták a dolgot a véletlenre, hiszen míg az Apple 2-3 milliárdot ajánlott a cégért, addig a Wall Street Journal infói szerint a Microsoft egy 8,5 milliárdot csekket lobogtatott meg – aminek nem is tudtak a Skype-nál ellenállni.

A redmondi cég közleményében win-win helyzetként festi le a tranzakciót: a Skype a Microsoft segítségével folytathatja a nemzetközi terjeszkedést és még több emberhez juthat el. Másrészről nyilván ők is profitálnának a Skype technológiájából, a konferenciahívások és a videochat nyújtotta lehetőségeket a hétköznapi vásárlók körében éppúgy ki lehet aknázni, mint az üzleti szférában.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top