A német bíróság döntött

2010. 05. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Szerdán súlyos döntést hozott a Németországban található karlsruhei bíróság, mely főleg a vezeték nélkül internetezőket sújtja, ha nem elég szemfülesek. Az ítélőtábla határozata alapján nincs kecmec.

Ugyanis az történt germán földön, hogy sok illegális fájlcserélő brigantit próbált az ottani bíróság elmarasztalni nagy kárt okozó letöltögetés miatt. Ám a legtöbb gyanúsított állítása szerint nem ők voltak a ludasok, hanem valaki a Wlan adta lehetőségeket kihasználva, az ő hardverükön keresztül végezte a P2P „konnekciót” és a fájlcserét.

Nos, ezután bárki hivatkozhat hasonló okokra, ugyanis ezentúl akkor is bünti jár, ha valaki gépén keresztül, valaki más végez nagy adatforgalmú letöltést, természetesen wi-fi hálózaton keresztül. A karlsruhei legfelsőbb bíróság szerint ezentúl az „öszvér” gép tulajok is büntethetők, hiszen azzal, hogy nem tették biztonságossá a vezeték nélküli kapcsolatukat, hozzásegítik a kalózokat az adatokhoz, méhozzá megbújva a háttérben, lenyomozhatatlanul. A büntetés egyelőre kevesebb, mint ha az embert Berlinben elkapná az ellenőr a metrón (6000 euro), megközelítőleg 100 euro, ám ezt a döntést így is elég faramucinak tartom, hiszen sokan vannak akik nem is értenek a dologhoz, viszont szeretnek netezni. Így aztán nem tartom jónak ebben a témában az objektív felelősség intézményét.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top