A Nokia egy lépéssel hátrébb kezdi

2012. 05. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Megtudtuk a Nokia stratégiáját, melyből kiderül, hogy új ötletekkel és forradalmian új megoldásokkal ebben az évben sem fognak elkápráztatni bennünket.

A Nokia elnöke, Jorma Ollia még az előző hét folyamán hívta össze egy céges konferenciára a vállalat befektetőit, ahol beszámolt a gyártó 2012-es stratégiájáról. A beszámoló lényege gyakorlatilag arra ment ki, hogy megmutathassák a befektetőknek,hogy még mindig érdemes lesz befektetni a vállalatba. A Nokia a jövőt egyértelműen az okostelefonokban, illetve a tabletekben, illetve a hibrid eszközökben látja. Hibrid eszközök alatt a gyártó egy, a Motorola által már használt ötletét érti, vagyis adokkoló segítségével notebookká, vagy éppen netbookká alakíthatunk egy telefont, vagy tabletet. Ha visszaemlékezünk, akkor a Motorola RAZR telefonjához már készítettek ilyen dokkolót, mely körülbelül 50-60 ezer forintba kerül.

Ollia az előadásában kifejtette a visszaesések és veszteségek okát, melyet már szinte mindannyian tudunk, vagyisazt, hogy nem vették figyelembe a telefonok piacának átalakulását.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top