A Samsung Galaxy S6 a legtartósabb okostelefon

2015. 04. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Megérkeztek a Samsung Galaxy S6 és Samsung Galaxy S6 edge telefonok legújabb törékenységi teszteredményei, összehasonlítva az Apple iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékeivel.
A SquareTrade törékenységi tesztjeiről készült videót itt nézheted meg - a tesztek során a következő eredmények születtek:
A Samsung újabb lépést tett a tartósság felé a Galaxy S6 modellel, amely a leejtési, csúsztatási, vízbe merítési és hajlítási teszteken egyaránt jól teljesített. A tesztelésben résztvevő okostelefonok közül a Galaxy S6 volt a legkevésbé hajlítható: a készülék 110 font (50 kg) terhelésig bírta deformálódás nélkül. Ugyanilyen nyomás alatt a Galaxy S6 edge megrepedt, az Apple iPhone 6 és az Apple iPhone 6 Plus pedig meghajlott. Az iPhone 6 továbbá nem csak, hogy meghajlott, de szét is vált a hangerőszabályzó gomb mellett. A csúsztatási teszt a Samsung esetében visszalépést mutat: az új, üvegből készült Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékek az összes többi telefonnál messzebbre csúsztak – kétszer olyan messzire, mint a műanyagból készült Galaxy S5. Mindkét Galaxy modell 6 leejtést bírt ki törés nélkül 1,8 méter magasságból – feltehetően a Corning Gorilla Glass 4 üvegből készült háznak köszönhetően. Ugyanakkor a Galaxy S5 levehető hátlapja többször is lepattant, szabaddá téve az akkumulátort és az egyéb alkatrészeket. Az iPhone 6 Plus ezzel szemben teljesen szétesett, 30 perccel később pedig már nem is működött. Az összes tesztelt telefon ugyanúgy teljesített, amikor 10 percre vízbe merítették azokat.
A Galaxy S6 4 törékenységi pontszámot ért el, így jobban teljesített elődjénél, a Galaxy S5 készüléknél, amelynek az egy évvel korábbi teszten elért törékenységi pontszáma 6 volt. Kissé rosszabbul teljesített azonban a Galaxy S6 edge, amely csak 5 értéket kapott.


Szerző

tech.hu



Scroll to Top