A Sony Ericsson is elhagyja a Symbiant

2010. 09. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A svéd-japán gyártó is búcsút int annak a platformnak, ami jelenleg (még) a legnagyobb piaci részesedéssel bír, és nagy erőkkel az Android felé fordul.

A Sony Ericsson szóvivője, Aldo Liguori azt nyilatkozta a Business Weeknek nemrégiben, hogy nem terveznek több Symbian-alapú készüléket gyártani, pedig nemrég még a Vivazon is ezt használták. Noha per pillanat még mindig a Symbian rendszer vezet összességében világszinten a mobilpiacon, a Gartner piackutató cég szerint 2014-re az Android át fogja venni az első helyet.

A Nokia, aki 2008-ban visszahozta a Symbiant, természetesen nem adja fel. Egyrészt, nyílttá tette a forráskódot februárban, másrészt, az új zászlóshajóját, az N8-at is Symbian^3 rendszerrel szerelte fel. Sőt, éppen azon munkálkodik az AT&T-vel karöltve, egy tízmillió dolláros felhívás keretében, hogy az amerikai és a kanadai fejlesztőket arra ösztönözze, hogy az N8-ra, illetve Symbian^3-ra írjanak játékokat és alkalmazásokat.Persze úgy tűnik, a konkurenciát ez nem nagyon hatja meg: a Motorola, a Samsung és a Sony is az Androidra fókuszálja erőit, a 12 éves Google tehát ezen a fronton is menetel.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top