A világ legvékonyabb okostelefonja

2011. 10. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Szupervékony Androidos okostelefonnal és iPod Nano-klónnal támad a Motorola. A cég eddigi legsikeresebb telefonjának második generációja mindössze hét milliméter vékony, de a hardware így is hozza a megfelelő szintet.

A napokban egyértelműen a Galaxy Nexus volt a legnagyobb Androiddal kapcsolatos hír, de a népszerű oprendszer drukkerei egy másik, hasonlóan komoly kaliberű készüléknek is örülhetnek. A Motorola előrukkolt az új Droid Razr-rel, ami kiérdemelte a legvékonyabb okostelefon címet is.

A Razr legvékonyabb pontján csupán 7 milliméter vékony, amivel a 9 milliméter körüli iPhone 4S és Galaxy S II sem tud versenyezni. A marketing szempontból igen hasznos cím persze önmagában még nem sokat jelentene, de az is kiderült, hogy a készülék egyébként is figyelemre méltó paraméterekkel nevez be az Androidos mezőnybe.

A 127 grammos ketyerébe 1.2GHz-es kétmagos processzor került, 1 giga RAM társaságában, a belső memóriája a lassan standardnak mondható 16 GB, ami microSD kártyával megduplázható. Szokás szerint két kamera is van rajta, az előlapi videochatre használható gyengébb, a hátlapi pedig 8 megapixeles, 1080p HD videók rögzítésére alkalmas. Az oprendszer Android 2.3, azaz Gingerbread, vélhetően később upgradelhető lesz a napokban bemutatott Ice Cream Sandwichre.

A Razr-rel egyidőben a Motoactv nevű kütyüről is lehullt a lepel, ami leginkább az iPod Nanohoz hasonlítható. A karóraként felcsatolható kis készülék főleg az aktív életet élőket célozza, alap mp3 lejátszó funkciója mellett ugyanis mérhető vele, mennyit futottunk, mennyi kalóriát égettünk el, stb.

Az 1.6 hüvelykes színes touch kijelzővel ellátott Motoactv víz- illetve verejtékálló és a karcolások ellen is védve van. 8 és 16 gigabájtos verziók készülnek belőle, az mp3 lejátszó mellett FM rádió is helyet kapott benne. Mindkét termék novembertől kerül a boltok polcaira.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top