Kifizetődő könyezetvédelem

2011. 10. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Újabb napelemes USB töltő koncepció, ami azonban igyekszik többet nyújtani a hasonszőrű eszközöknél. A Changers közösségi élménnyel toldja meg a környezetbarát áramfejlesztést, és azzal buzdít a zöld technológia használatára, hogy anyagi előnyöket kínál a felhasználóknak.

Egyre szaporodnak a zsebben, táskában magunkkal hurcolt kütyük, a sok telefon, mp3lejátszó, táblagép, e-olvasó pedig magával hozza az igényt egy praktikus és lehetőleg környezetbarát hordozható töltő iránt is. Bár igazán hatékony modellel még nem nagyon lehetett találkozni, néhány ígéretes napelemes kezdeményezést már láthattunk, ilyen a Changers is.

A berlini székhelyű startup egy hordozható USB-s töltőt és a köré felrántott közösségi funkciókat kínálja a felhasználónak. A ketyere maga a szokásosnak mondható konstrukció: áll egy vékony napelemből, ami egy külön egységben tárolja az energiát, amivel egy kis USB töltőn keresztül tölthetjük fel mobil ketyeréinket.

A történet azonban nem áll meg itt, a csomag része egy weboldal is, ahol folyamatosan nyomon követhető, a töltő használatával mennyi CO2 kibocsátástól kíméltük meg a környezetet. Természetesen a Facebookon és a Twitteren azonnal megoszthatjuk ismerőseinkkel, hogy mennyire védjük a környezetet.

A rendszer egyik fő vonzereje, hogy valamilyen formában jutalmazza a felhasználót a környezetbarát megoldásokért. A megspórolt CO2 mennyisége után ugyanis valós kedvezmények járnak, amiket egyes partnereknél lehet majd felhasználni. A The Next Web szerint egyelőre csak a jópofa dizájnos holmikat árusító Holstee vállalta be a dolgot, de a cég igyekszik majd bővíteni a takarékosságot árengedménnyel jutalmazó cégek körét.

Az USA területén élők november közepétől vásárolhatják meg a készüléket, Európába várhatóan 2012 elején jut majd el. A Changers.com weboldal mindenesetre már él, 149 dollárért előrendelhető a töltő.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top