Android már a sportolóknak is

2011. 06. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A sportolós-strapabíró mobilok egy időben eltűntek a színről, a Sony Ericsson viszont megint beújított az Xperia active-vel, amin 2.3-as Android fut.

A Sony Ericsson Xperia active por- és vízálló, ráadásul vizes kézzel is használható a felhasználói felülete. A sport- és okostelefon-rajongókat emellett gyárilag telepített sportalkalmazásokkal is csalogatják, ezekkel elvileg könnyen nyomon lehet követni az edzettségi szintet. A beépített GPS, barométer és iránytű együttes használatával még az ideális edzőútvonalat is meg lehet tervezni.

A sportos júzerek a képernyőn futó pulzusmérő segítségével valós időben figyelhetik szívritmusukat és pulzusszámukat, az iMapMyFitness alkalmazás segítségével pedig napról napra dokumentálhatják és követhetik saját teljesítményüket. A végén pedig a Facebookos haverok üzenőfalát is el lehet árasztani a fejlődésről és sportélményekről szóló bejegyzésekkel a Facebook inside Xperia alkalmazás segítségével.Az 1GHz-es procival dolgozó telót egyébként Mobile Bravia Engine-t használó Reality Display képernyővel és 5 megapixeles kamerával szerelték fel, amely HD videó rögzítésére is képes.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top